Swedish girl, living in Africa.

Bättre lycka andra gången!

Kategori: Allmänt

Tjena tjena! 
 
YES, idag hittade jag skorna!!! Min kompis kom och hämtade mig vid 10 på hotellet, så gick vi iväg och tog en dala dala till en marknad. Inte någonstans på marknaden hade de skorna jag var ute efter, så vi gick vidare till en annan marknad, och en tredje marknad, och en fjärde... Vi kom närmre och närmre målet hela tiden, och drygt 3 timmar efter start hittade vi äntligen mina Nike air. Tjoho! 
 
Efter att vi hittat skorna åkte vi hem till hans familj och hälsade på lite snabbt. Människorna här tycker oftast det är väldigt kul att visa var de vuxit upp, och presentera sina vänner för sin familj. Så det är trevligt, de är väldigt lätta människor att ha med att göra, och man känner sig alltid välkommen. 
 
Efter familjebesöket åkte vi tillbaka till stan för att käka lunch, chapati maharage, mumsigt!! 
 
Nu myser jag på hotellet med wifi och sådär, har packat ihop väskan, ikväll bär det av till Dar es salaam med nattfärjan. Färjan går ifrån hamn 21.00, sen lägger den till i Dar es salaams hamn 06.00. Vet inte hur länge jag kommer stanna i Dar, men där finns en hel del att göra, så kanske blir där resten av tiden, har ju trots allt lite vänner där. Jag känner mig färdig med Zanzibar nu, Hur underbart som helst, men jag blir ite rastlös, så mot nya äventyr!! 
 
Nnapenda Zanzibar! 
<3

Dålig start, bra avslut!

Kategori: Allmänt

Halli hallå! 
 
Ja, min dag började ju sådär... Vaknade mitt i natten av att jag mådde väldigt illa.. Så halva natten spenderades på toaletten varvat med fosterställning i sängen och svettningar från helvetet. 
Eftersom jag var både magsjuk och hade bra med feber så blev jag lite orolig där direkt. När jag vaknade på morgonen hade min feber dock gått över och jag mådde bättre. 
Det går inte så bra för mig när jag äter dock.. det blir lixom inte så länge maten vill stanna i magen, men men, Det går nog över till jag gifter mig. 
 
Hela förmiddagen sysselsatte jag mig med att försöka hitta en marknad med begagnade skor, vilket var svårare än väntat. Det går ju bara att hitta nya saker här.. Vem vill ha det ?!?!?! Jag är nog lite för mycket afrikan nu.. men det har sin charm vetni! 
Efter cirka tre timmars vandrande mot absolut ovetande gav jag upp och skulle gå tillbaka. Det gick ju sådär. Ha gärna i tankarna att jag trots allt är magsjuk.. Är det dags så finns det lixom inte tid att vara vilse, långt ifrån mitt badrum.. Nåväl, jag klarade mig utan olyckor, och hamnade å Marcury's bar. Blev besviken att de inte spelade några Queen låtar, och att priset var väldigt, väldigt kryddat, mycket mer kryddat än vad maten var, och då sägs det ändå att jag är på kryddornas ö... pyttsan! Undra vart de gömmer kryddorna. 
 
Nåväl. Efter lunchen spatserade jag hemåt, vilket tog en jäkla tid. Hela denna stan är fylld av små, små, krokiga, smala gränder.. Det är ganska lätt att gå vilse.. 
Väl hemma på hotellet satte jag igång med tvätten.. Det är ju dags igen dåva... Inte det bästa jag vet, men men.. det går ju ganska fort. La kläderna i tvättmedel, och tänkte att idag ska jag göra en riktig lyxtvätt, så jag låter kläderna ligga i vattnet med tvättmedel en timme eller så.. Så jag gick ner och vhillade på nedanvåningen där Wi-fit finns, och så gick tiden. Satte mig utanför hotellet för att ta lite luft och bara njuta av... jag vet inte, men skönt var det. Då spatserar en kille jag träffat på en fest i kendwa förbi, bara sådär. Så han bjöd hem mig på lunch, och sen efter det tog vi en promenad, och sen hälsade vi på hans bror, och SEN kom jag på, att min tvätt måste ju sköljas och hänga upp så den är torr imorgon... attsingen. Hade hur som helst en mycket trevlig kväll, det är nog viktigare än att mina kläder torkar.
 
Har stora planer på morgondagen med min kompis, han ska hämta upp mig vid 10 så ska vi göra ett försök tillsammans att hitta skor, bättre lycka med en local.. Det borde vara ett ordspråk. 
 
Nu ska jag fortsätta njuta av min tillvaro, och tänka på hur fantastiskt mitt liv är. 
Pussar och kramar! :) 
 

naenda towne!

Kategori: Allmänt

Jambo jambo! Åkte tillbaka till Paje i söndags, stannade där två nätter och kopplade av extremt mycket. Imorse checkade vi ut ifrån Teddy's place och åkte till Stonetown. Checkat in på The Haven, mitt i stan tror jag.. Det finns wi-fi på hotellet, så jag ser det som en väldigt bra ursäkt att stanna inne hela dagen och få lite saker gjort. Stonetown älskar mig så mycket. Varje gång jag har åkt hit har det antingen spöregnat eller varit olidligt varmt. Idag har det ösregnat HELA dagen.. Stack iväg på en sen lunch på Luukmann's, De hade Chapati maharage och fresh juice för 8 spänn, tror alla ina luncher och middagar kommer äga rum där. Jag har bokat två nätter här på the haven, sen får vi se om ag stannar längre eller åker vidare. Imorgon har jag iallafall planer på att möta upp en tjej jag träffade på paje, så ska vi gå på lite thrift shopping tillsammans, ska bli gött!! Idag blir det inte mycket gjort, har varit och köpt 9 nya filmer, så jag ska snart kvista iväg och köpa chips, sen är kvällen räddad. Pussar & Kramar Malle