Swedish girl, living in Africa.

Women empowering!

Kategori: Allmänt

Hej tja hallå! 
 
Nu är det bara två veckor kvar (!!!!) tills jag åker iväg tillTanzania igen, Äntligen! 
Denna gången skall jag som sagt jobba med ett annat projekt, men jag kommer självklart hälsa på barnen så ofta jag kan. Vi kommer ha kontor i leganga, så det är nära till barnhemmet! 
 
Jag och min kompis, Sara, kommer att jobba tillsammans med ett projekt som heter Women Empowering, och vi kommer nu att starta en liten insamling för er som vill skänka pengar och hjälpa till att stötta kvinnor som inte har råd att försörja sig själva eller sina familjer. Om ni vill skänka pengar kan ni sätta in pengar på mitt konto, tänk på att skriva ett meddelande så jag vet vart pengarna ska gå. OM ni hellre skulle vilja skänka en liten slant till barnen kan ni skriva en kommentar med "Barn" och för kvinnorna "Kvinna".
Det är självklart upp till er om ni vill hjälpa till, och såfall hur mycket. 
Släng iväg ett mejl så får ni mitt kontonummer! Mejlen hittar ni längre ner på inlägget
 
Här kommer information om projektet ; 
 
Women Empowering innebär "Hjälp till självhjälp", Vilket jag anser vara den bästa hjälpen. 
Det strävas nu efter en pott med pengar, då projektet är i uppbygnadsfasen. När Women Empowering är igång är tanken att vi ska hjälpa kvinnor att starta egna företag, så som en liten affär, en frisörsalong eller liknande. Vi hjälper dem att starta upp, med de pengar vi har i projektet, och sedan tjänar dem pengar på sina företag så att de kan försörja sig själv och sina familjer. Detta gynnar inte bara kvinnorna och deras familj, utan även samhället. 
 
Ett framtidsmål för projektet är även att kvinnan med ett företag ska betala tillbaka 10% av sin vinning på företaget, till women empowering, så att vi kan hjälpa en till kvinna att starta ett företag. Målet att de ska betala tillbaka är även så att kvinnan ska kunna känna sig stolt över vad hon gör, och få inblick i vad hon gör, och hur mycket pengar hon tjänar. 
 
Detta är lite kort om hur projektet kommer att se ut. 
Jag kommer att hålla mig aktiv på bloggen nu igen, och jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till Arusha. Jag längtar så efter att få krama om alla barnen på barnhemmet, och hälsa på familjen och äta min favoritmat. Jag hoppas att ni följer med på Malles resa i Afrika del 2. 
Är det någon som har frågor, om i princip vad som helst (håll er till afrika), så kan ni kommentera här, eller höra av er på min mejl: Anderssonaren_malin@hotmail.com 
 
Pussar och kramar! 
 
Kommentera inlägget här: