Swedish girl, living in Africa.

Vatten vatten vatten!

Kategori: Allmänt

Tjena! 

Hade världens mysigaste kväll på barnhemmet igår. Vi tittade på film och käkade godis och popcorn. Delade säng med anna och Agnes, hur mysigt som helst, och barnen tyckte det var jättekul att vi sov där! 

Det blev dock lite strul med vattenprojektet. Våra koprdinatorer hade varit och handlat, och de hade skött sitt jobb bra. Dock hade Francis sagt lite fel till dem, så ett av rummen vi snackat om blev inte fixat. Vi ringde dit adil och omii så vi kunde snacka allihopa. Vi sa till Francis att det var väldigt viktigt at pengarna går till det vi bestämt, eftersom pengarna kommer ifrån er också. Vi snackade och alla förstod varandra, så idag har omii varit och fixat problemet. På måndag kommer det vara rinnande vatten i hela huset, underbart!! 

Idag gick vi hem tidigt från barnhemmet, ganska trötta. Jag somnade direkt när vi kom hem och sov två timmar, skönt!! Nu sitter jag på tanz hands och chillar med min musik. Om en stund ska jag försöka catcha en Dala som Amanda sitter på, ska bli spännande att se om det går haha!! Det är knappast som i Sverige, bussar har ju tidtabell hemma, och det går typ 2 i timmen.. 

Vi ska dra till stan för att kolla när Adil spelar fotboll :) åh jag behöver verkligen titta på lite fotboll!
Ha det bäst :) 

Vattenprojekt!

Kategori: Allmänt

Hallå hallå! :) 
 
Nu är projektet med vattnet igång!! (äntligen) 
Vi har väl varit lite trögstartade, det är lätt att bli bekväm här och skjuta upp saker. Igår betalade vi 766000 Tsh till vår koordinator, för att han skulle åka in till stan och köpa de saker vi behövde. Vi kan inte göra det själv, eftersom vi då skulle få ett mycket högre pris. Tanzania är lite av ett rasistiskt land när det kommer till pengar. Vi vita måste betala så mycket mer till allting, för att vi har pengar. Man har inte överflöd med pengar om man jobbar som volontär i 12 veckor.. Men men! 
 
Allt som handlats ska levereras till Save Africa, om det inte redan gjorts. Vi har inte varit på Save Africa idag, eftersom vi ska ha sleepover med barnen. Så vi tar morgonen ledig idag. Jag ska ta lite bilder idag om de börjat med byggande och fixandet.
 
Jag vill än en gång säga ett stort Jäkla tack till alla ni fina människor i Sverige som stöttat och hjälpt oss med detta projektet. Ni gör verkligen en skillnad för barnen, och alla era pengar går med säkerhet till barnen, och inget annat. Det är såhär, att vi har fått in mer pengar än vad detta projektet kommer att kosta, så vi vill ju såklart spendera resterande pengar på barnen, och om ni har några förslag får ni gärna skriva här, eller ett mejl. Jag har tänkt lite att det skulle vara kul att göra någonting med barnen, eftersom att de barnen som bor på barnhemmet inte får se någonting annat allt för ofta. Det finns en biosalong inne i stan, så kanske något sånt hade varit kul för dem, och sen efter det äta middag ute allihopa. Vi funderar ännu, och ni får gärna hjälpa till med förslag, eftersom det är era pengar. 
 
Idag ska vi som sagt sova över med barnen på Save Africa. Vi har varit och köpt barnfilmer, och jag har packat med datorn. Vi ska köpa popcorn och godis till ikväll, så det kommer bli en riktig myskväll med våra änglar! Det finns ingen electricitet, och ni vet ju hur toaletten på barnhemmet ser ut, så det ska bli en utmaning för två bortskämda svenska flickor! ;) Men det kommer gå bra! :) 
 
Mer info om vattenprojektet kommer så fort vi vet mer! 
Ha det underbart mina saknade vänner. Puss och kram! <3
Min fina Aisha. Denna flicka ska jag och pappsen supporta till skolgång. Känns underbart!! 
 
 

Kackerlackor i all ära, MEN!

Kategori: Allmänt

Jag har inget roligt att berätta, så därför tänkte jag skriva av mig om mitt har emot kackerlackor. Jag har inte haft något problem med djur här, småkryp och sådär som skrämmer livet ur mig. Men nu helst plötsligt har det börjat komma en himla massa kackerlackor till oss. De är överallt. Häromdagen stoppade jag ner handen i en chipspåse och käkade glatt. När jag skulle ta lite fler chips ser jag att det är en jävla kackerlacka i påsen. Min gode bror Lars tycker det är så kul att jävlas, så han tippar ut odjuret på golvet så den springer runt på golvet. I panik springer jag efter baba som ännu en gång får hjälpa mig med en sådan här situation. Igår när jag skulle duscha, då det dessutom inte fanns ström, var det en hemsk krabat där inne med. Ännu en gång rusar jag efter baba i panik, denna gång iklädd handduk, och inget mer. Han räddar mig igen, och tur är väl det. Han kan dock inte hålla sig för skratt när jag springer omkring och skriker. När jag är hos Omii får han gå in på toaletten först för att försäkra mig om att det INTE finns några kackerlackor. Fyfan, de är inte alls farliga, men de är så äckliga, fula, snabba och stora! Ja, livet är då inte lätt i Afrika!