Swedish girl, living in Africa.

Vattenprojekt!

Kategori: Allmänt

Hallå hallå! :) 
 
Nu är projektet med vattnet igång!! (äntligen) 
Vi har väl varit lite trögstartade, det är lätt att bli bekväm här och skjuta upp saker. Igår betalade vi 766000 Tsh till vår koordinator, för att han skulle åka in till stan och köpa de saker vi behövde. Vi kan inte göra det själv, eftersom vi då skulle få ett mycket högre pris. Tanzania är lite av ett rasistiskt land när det kommer till pengar. Vi vita måste betala så mycket mer till allting, för att vi har pengar. Man har inte överflöd med pengar om man jobbar som volontär i 12 veckor.. Men men! 
 
Allt som handlats ska levereras till Save Africa, om det inte redan gjorts. Vi har inte varit på Save Africa idag, eftersom vi ska ha sleepover med barnen. Så vi tar morgonen ledig idag. Jag ska ta lite bilder idag om de börjat med byggande och fixandet.
 
Jag vill än en gång säga ett stort Jäkla tack till alla ni fina människor i Sverige som stöttat och hjälpt oss med detta projektet. Ni gör verkligen en skillnad för barnen, och alla era pengar går med säkerhet till barnen, och inget annat. Det är såhär, att vi har fått in mer pengar än vad detta projektet kommer att kosta, så vi vill ju såklart spendera resterande pengar på barnen, och om ni har några förslag får ni gärna skriva här, eller ett mejl. Jag har tänkt lite att det skulle vara kul att göra någonting med barnen, eftersom att de barnen som bor på barnhemmet inte får se någonting annat allt för ofta. Det finns en biosalong inne i stan, så kanske något sånt hade varit kul för dem, och sen efter det äta middag ute allihopa. Vi funderar ännu, och ni får gärna hjälpa till med förslag, eftersom det är era pengar. 
 
Idag ska vi som sagt sova över med barnen på Save Africa. Vi har varit och köpt barnfilmer, och jag har packat med datorn. Vi ska köpa popcorn och godis till ikväll, så det kommer bli en riktig myskväll med våra änglar! Det finns ingen electricitet, och ni vet ju hur toaletten på barnhemmet ser ut, så det ska bli en utmaning för två bortskämda svenska flickor! ;) Men det kommer gå bra! :) 
 
Mer info om vattenprojektet kommer så fort vi vet mer! 
Ha det underbart mina saknade vänner. Puss och kram! <3
Min fina Aisha. Denna flicka ska jag och pappsen supporta till skolgång. Känns underbart!! 
 
 
Kommentera inlägget här: