Swedish girl, living in Africa.

Uppsägning och inflyttning!

Kategori: Allmänt

Hallå hallå! 
 
Ja, som vanligt döljer min rubrik ingenting. 
Jag har alltså sagt upp mig ifrån mitt jobb, och jag slutar imorgon, Onsdag. 
Jag klarade alltså av att jobba där en månad. 
 
Det var ganska många faktorer som spelade in på min uppsägning, men det var väl mest hälsan som fick avgöra. 
Jag jobbade alldelles orimliga tider, mer eller mindre varje vaken minut. Att gå till jobb när det är mörkt och komma hem när det är mörkt, och även då fortsätta jobba, svara på email, svara i telefon och meddelande, det var alldelles för mycket. 
 
SÅ jag bestämde mig för att sluta, och det är jag väldigt nöjd med. Nu är jag dock i den inte så roliga situationen, arbetslös.. jag letar jobb som en dåre, jag har redan varit på en intervju, och på torsdag ska jag ha ett möte med chefen på ett annat stort företag, som jag har jobbat väldigt nära. Så jag är säker på att någonting kommer att lösa sig! 
 
Ja, vi har ju även flyttat in i huset, Äntligen! 
Det har krävt mycket tålamod och många strider men alla möjliga folk, men igårkväll flyttade vi in. 
Eller ja, vi fick slängt in alla saker vi har i vardagsrummet, slängde ut en madrass i det vi valt som sovrum, och däckade. Så idag ska vi väl försöka organisera det lite, ¨fast vi har ingen ström ännu, så det blir väl lite bökigt. 
 
Nu ska jag ha swahili lektion, och sen efter ska vi åka hem till nya huset, och Ronja ska också följa med, så ska vi göra oss hemmastadda och även laga tacos. Vi firar idag, vad vet jag inte, men vi firar något varje dag numera. 
 
Puss och kram,
jag ska lägga upp lite bilder när vi har kommit till ro i huset! 

Vi har hus! :)

Kategori: Allmänt

Åh ett stressmoment är så gott som borta. Vi har hittat det perfekta huset, och vi har skrivit kontrakt, betalat och allt. Nu håller de bara på att renovera och fixa lite småsaker sen flyttar vi in, förhoppningsvis på torsdag/ fredag. 

Huset är helt nytt, vi har egen trädgård, två uteplatser med tak och belysning, jääääättestort living/dining Room. Vi har 4 sovrum, varav två är masterbedroom. 3 badrum, en inglasad dusch, ett badkar, och ytterligare en dusch. Köket är stort och fantastiskt. 
Vi är bara två personer som ska bo i detta palats, så KOM OCH HÄLSA PÅ!! 

2 veckor in.

Kategori: Allmänt

Hallå hallå! 

Ja nu har jag, som titeln avslöjar, bott här i 2 veckor. Här är inget nytt under solen, förutom att det inte finns någon sol.. 

Okej, saker och ting börjar gå emot mig liiiiite mer än mitt tålamod orkar, och sådär är det alltid för mig här. 

Jag tycker inte alls om mitt jobb, jag har tillochmed försökt säga upp mig, men det ville dem inte. Utan jag ska ge dem tid.. Jag har även satsat lite på att bli sparkad, men jag får istället beröm och bra feedback. Så på den punkten går det inte bra. 

Jag och Bob letar även hus, och det är vad det är.. (Läs; ett jävla helvete) 
Vi har farit fram och tillbaka till höger och vänster, och i förrgår hittade vi det perfekta huset. Vi hittade på riktigt hem. Och vi älskar det. 

Igår hade vi sagt att vi skulle bestämma oss för ett hus, så vi kollade på några hus men till slut bestämde vi oss för vårt palats. Och NU börjar problemen.

Mäklaren höjde helt plötsligt priset. Och detta huset var lite över vår budget redan, så då blev jag vansinnig. Jag lyckades säga till honom och få tillbaka priset på det vi ville betala, och allt var fine. Senare kom han med att vi måste betala ett år i förväg, när vi igår kom överens om 6 månader.. Så jag berättade snällt för honom att han var ett jävla skämt. 

Så nu ska han lösa att vi betalar 6 månader, annars kan han dra.. Så vi får se hur det går med det. 

Älskar Afrika. Så mycket. Speciellt just nu. 

Nu sitter jag på jobb, och ska snart packa ihop för att gå hem till mitt
Hjärta! :) ikväll ska vi förhoppningsvis inte göra någonting, för jag är så trött, och så jävla förbannad. 

Puss och kram :D