Swedish girl, living in Africa.

6 månader.

Kategori: Allmänt

Hej hej! 

Idag är det 6 månader sen jag flyttade ifrån Sverige. 6 månader sen jag såg några av mina vänner senast.. Himla konstigt. 

Som ni kanske vet har det varit mycket upp och ner här. Mestadels ner faktiskt, men jag har har kämpat mig upp hela tiden. Det har ju varit några få gånger jag varit nära på att boka biljett till Sverige och bara skita i allt, men man har ju lugnat sig så att säga.. 

Det har varit väldigt tydligt det här med nära och kära i Sverige. Nu är de mer kära än nära, vilket gör mig otroligt ledsen.. Men det blir väl så. 

3 gånger de senaste 2 veckorna har jag blivit tillsagd av olika personer att jag inte borde bo här, detta är inte mitt land, jag är vit, därför hör jag inte hemma här. Jag är så otroligt trött på att uppleva denna så rena rasismen vart jag än går. Visst jag är inte född här, men jag bor här. Jag betalar för mig (mer än jag borde) både lokalt och till styret. Jag får stå ut med att folk skriker efter mig på gatan, folk tar sig friheten att dra i mitt hår eller bara ta på mig. Man kan väl tycka att detta är lite smått okej när man är här på semester eller liknande, men när man bor här är det så otroligt jävla skitjobbigt. 

Första gången jag kom till Tanzania, för lite mer än 2 år sedan, då älskade jag folket här. Det var så kul att alla ville prata med mig och var intresserade. Nu har jag kommit fram till att jag aldrig någonstans i världen upplevt folk som kan vata så sviniga som här. Inte ens i Sverige. Ger man dem inget - då får man ta en massa skit om att man inte hör hemma här. Ger man inget så är man helt enkelt inte intressant längre, och man kan bara drömma om att de vill vara ens kompisar. 

Sad But true! 

Trots allt detta, satt jag och funderade häromdagen på om jag ska ta mitt pick och pack och min man och flytta tillbaka till Sverige. Jag kom då fram till att nej, det är faktiskt här jag bor, och jag vill inte flytta tillbaka till Sverige över huvudtaget. 

Jag har förändrats så otroligt mycket som person.. Jag är inte lika vänlig och naiv. Jag litar inte på vad folk säger, och jag är inte rädd för att ta en strid med människor som försöker blåsa mig. Jag är numera hård som sten och bråkar med allt och alla som går emot mig. 

Det har väl varit en smärtsam förändring att komma hemifrån min pappa där jag inte ens vet hur man startar tvättmaskinen, till att jag nu är ansvarig för att vårt hus är rent och snyggt och mina kläder tvättas och prydligt läggs in på rätt plats.. Skratta ni, det är jag som gjort fel för många år, men kan man så ska man som de säger. 
Men jag har ju ett flertal gånger lämnat min disk och väntat på att den ska diska sig själv.. Händer aldrig dessvärre. 

Någon riktig plan för framtiden har vi inte just nu. Jag har väl mer eller mindre bara en plan inför denna dagen, sen får vi se vad som händer. 
 Vi har dock väldigt många drömmar, idéer och tankar. Vi har även två starka viljor som väldigt sällan kommer överens under ordnade former. Men efter lite skrik och sura miner kommer vi alltid överens om hur jävla jobbiga vi är, och att vi egentligen vill samma sak. Ha ha.. Det är inte lätt det här med att dela ett liv tillsammans med någon annan. Jag har de senaste åren inte behövt ta hänsyn till någon annans vilja, men jag börjar väl mjukna... Enligt min åsikt iallafall haha! 

Vi har en del tankar om närmsta framtid, och jag har en känsla av att detta året kommer att ta mig, Bob och oss som par, väldigt långt. 
Så nu svettas vi, blöder vi, gråter vi,
Och framför allt kämpar för vår framtid. Det är inte så lätt när vi båda har det relativt svårt att vara i våra hemland, men det kommer inte stoppa oss. 

Ja det var väl liten summering av vad som varit, vad som är och vad som kommer. 

Ha det bra :) 

Plötsligt händer det!

Kategori: Allmänt

Hej hej :)

Jag lovade lite mindre deppiga inlägg förra gången, och nu kommer det faktiskt ett trevligt inlägg. 

Helt plötsligt börjar allting ordna upp sig. Jag har varit på sjukhuset och fått reda på att jag har en amöba, självklart inte alls kul, men jag har fått svar och kan göra något åt det! :) nu käkar jag medicin, och efter kuren mår jag förhoppningsvis bra igen!! 

Det har även ramlat in olika jobberbjudande, och jag börjar ett av jobben imorgon redan. Jag ska passa en liten 4 månaders gammal flicka 3 gånger i veckan. Var och träffade familjen igår, och de är så himla gulliga. Elise, dottern är fantastisk! 
Så det ska bli otroligt kul att ta hand om en liten bebis. Jag ska även på en annan intervju imorgon, så vi får hoppas det går bra!! 

Det har varit många av er som visat stort intresse utav mina skor jag säljer, så jag har haft fullt upp med att greja med det! Himla kul!! Så helt plötsligt har jag någonting att göra, och har fått en riktig boost av positivitet, på tiden! Så nu ska jag jobba på att hålla the spirit uppe! 

Om kroppen orkar så ska jag ta mig till ett zumbapass, det kan ju bara bli ännu bättre då! :) 

Puss och kram!! 


Passa gärna på att beställa skor innan den 10 mars! :) 


Vet bara att allt är fel..

Kategori: Allmänt

Tjena tjena! 
Fortsättning följer alltså på mina deppiga inlägg. 

Jag är sjuk igen, och jag vet inte vad som är fel. Det är nog det som stör mig mest. Svimmar, kräker, sover och är yr och mår allmänt jävla dåligt. 

Tror jag eventuellt kanske har en liten amöba igen. Sist gick jag igenom helvetet tillsammans med den jävla parasiten, så jag ska väl gå igenom det igen. Vem har sagt att någonting någonsin är lätt? Inte jag iallafall..

I övrigt har vi det väl bra, jag letar jobb som en galning och har förhoppningsvis en del på gång. Kanske någonting kan gå min väg framöver :) 

Om 2 veckor kommer nya besökare, min syster och mamma, så då får vi väl städa huset igen.. Ha ha! 
Skönt när vi får besök, rent och snyggt' 
Ska skicka en beställning med lite godsaker ifrån Sverige, mums muns. 

Jag gör nu mest runt i en planlös dimma och har ingen energi eller lust att ta någonting för mig, då måste någonting verkligen vara fel i min kropp och knopp. 

Men SNART mina vänner, då ska ni få se på trevliga, glada, inspirerande inlägg. Såhär kan jag ju inte fortsätta :) 

När våra gäster åker tillbaka till Sverige kommer de att ha med sig skor på beställning som jag säljer lite smått, så jag lägger upp lite bilder på olika varianter så om ni är intresserade är det bara att höra av sig så kan du också lägga en beställning och gynna både mig och lokala masai folket som för hand gör dessa läckra lädersandaler :) 

Puss och kram!