Swedish girl, living in Africa.

Ge inte upp..

Kategori: Allmänt

Hallå hallå!

Nyår har passerat, och idag är det två år sen jag kom till Tanzania för första gången. 

Det är så himla mycket som har förändrats på de två åren. Ibland sitter jag och tänker på hur fantastiskt det var att vara volontär och att få uppleva alla de roliga och fina sakerna med Tanzania. 
Jag sitter lite uppgiven idag och försöker pusta ut och inte tänka så mycket på hur jobbigt det är att inte vara volontär och uppleva fina saker. 
Jag har gjort en väldig massa, tuffa utmaningar igenom mitt än sålänge unga liv, men att leva i Tanzania är något av det tuffaste. 
Det är fantastiskt att jag får möjligheten att göra precis vad jag vill med mitt liv, och att bo i Afrika är helt underbart. Jag börjar dock bli lite trött på att allting är så himla komplicerat. 

Har man en jobbig situation i Sverige så finns det SÅ många möjligheter att få hjälp av myndigheter och annat. Varje dag har jag en situation i Tanzania, och jag känner ofta att jag har inte någonstans att vända mig. 

Jag möter problem som är så himla nytt för mig, att jobba i ett u-land, att hantera visa situationer och problem att få information om jag är här lagligt eller ej. Och att det finns så många människor här som verkligen inte vill folk väl. 

Det har den senaste tiden snurrat tankar i mitt huvud om att kanske söka något nytt. Kanske vidga mina vyer och göra något annat. Men det känns inte heller rätt. Jag visste att det inte skulle bli så himla lätt när jag flyttade hit, det var många av mina nära och kära snabba att tala om för mig. 

Men jag kan ju inte ge upp, det finns det så många andra som gör :) 

Puss och kram :)