Swedish girl, living in Africa.

Jag klarade 2015!

Kategori: Allmänt

Hej hej! 
Idag är sista dagen på året, och imorgon är det dags för nystart! 
Skönt tycker jag!! 

Detta året för mig har varit väldigt tufft, och det visste jag ganska tidigt att det skulle bli. Detta året har handlat om Afrika hela vägen igenom, och inte mycket annat faktiskt. Jag har under loppet av 8 månader rest till Tanzania 3 gånger, och redan i början på januari bestämde jag mig för att flytta hit i september. Jag skulle vara hemma i Sverige feb-sep och jobba för att spara pengar, men eftersom jag inte kunde hålla mig ifrån Tanzania eller Bob en längre tid åkte jag tillbaka till Tanzania redan i april. 

Detta innebar då att jag såklart fick jobba häcken av mig båda gånger jag var hemma i Sverige. Jag räknade efter i somras, och kom fram till att jag var ledig 11 dagar på 4 månader under maj-augusti. 

Sen flyttar jag till Tanzania i augusti, och allt går ju inte som på räls. Jag har haft två jobb som jag inte alls trivts med, har mött kulturkrockar på nytt och varit långt ifrån allt jag vet, och blivit uppväxt med. 

Jag har under detta året lärt mig så himla mycket om mig själv. Jag har gjort allt detta på egen hand, självklart har jag haft mycket stöd från kompisar och familj både i Sverige och Tanzania. Men valet och allt arbete har varit helt från min sida, och det har varit dagar jag bara velat lägga mig ner och sova bort hundra dagar. 
 Jag har även lärt mig att det spelar ingen roll hur många personer som än säger "nej men så kan du inte göra" "man kan inte flytta till Afrika bara sådär" och knäppa kommentarer från höger och vänster. Jag sitter ju här idag, i min fantastiska trädgård, och tittar på mount meru, med mina två hundar springandes omkring mig som galningar, och Bob inne i köket som grejar med frukost. 

Det gick. Det har inte varit lätt, men det funkade ju! :) 

För ett år sen satt jag i en lägenhet i Tanzania och planerade inför nyårsfirandet. Idag är jag nästan på samma plats, också planerande inför kvällens nyårsfirande, men jag är en helt annan människa! 

Jag önskar er alla ett gott nytt år, och jag hoppas att även ni följer era drömmar detta kommande år, och växer som människor! 

Puss och kram, slänger in lite bilder från mitt år :) 


Nyår 2014/2015 med Sara och Ronja 


Volontärarbete 


<3 


Gislöv


Jobbat på havet 


Pluggar swahili 


Varit på Zanzibar


Massa flyg 


Jobbat på ny båt 


Midsommarfirande med kompisar 


Tränat på båten med världens bästa Ida 


Varit i Polen på jobb


Haft jättekul med Ida 


Sommarhängt med vänner 


Hängt med gamla kompisar 


Hade avskedsfest


Myst på jobb <3 Flyttat hem


Hängt med min Ronja 


Skaffat hus


Ätit tacos 


Varit på safari


Levt livet Köpt hundar!

Gott nytt år!! 

Sagt upp mig igen...

Kategori: Allmänt

Åh herregud alltså.
Nu har jag fått nog av min chefs attityd och beteende. 
Imorse sa jag upp mig än en gång, och har nu ingen aning om vad jag ska göra fram till mars, då jag börjar mitt nya jobb.. 

Jag behöver verkligen jobba kvar på grund av att jag inte har så mycket pengar, meb det går inte alltså. Mår så himla dåligt över det jobbet, och det är inte värt att alltid vara frustrerad och ledsen pga ett jobb.. 

Är så jävla uppgiven att allting är så svårt här... :( 

Juldag med gatubarn!

Kategori: Allmänt

God jul mina kära vänner! 

Igår var det julafton, och det var lite annorlunda i år. Jag har aldrig varit ifrån min familj eller Sverige på julafton, så det kändes faktiskt väldigt mycket. 
Vi hade bjudit över några kompisar till oss igår, och vi hade lagar julbord så gott det går här. Maten var jättegod, sällskapet var kanon, och julklappsleken blev en succé! 
Vi hade en väldigt bra julafton, meb jag tänkte mycket på er i Sweden. 

Idag är det julfirande igen, då Tanzania firar jul idag, den 25. 
Vi har precis varit i stan och handlat massa, massa mat. Som vi snart ska slänga ihop för att sedan åka ner till stan och hänga med gatubarn och fira jul med dem. 
Min fantastiska pojkvän har ett sådant stort och underbart hjärta, detta är hans ide. Han tjänar inte alls mycket på sitt jobb, och jag har inte heller gott med pengar, men ändå ska vi ge till de som inte har någonting alls, och det är så oerhört fint. 

Vi har även bestämt för att inte ge varandra några julklappar, dels för att vi inte har några pengar, men även för att vi igår hade en så fin jul och idag ska bjuda dessa barn på mat, så kände vi att det fick bli våran julklapp till varandra! 

Så nu ska vi spendera ytterligare en heldag i köket, yey... Lucky us!  

Hoppas ni alla hade en fin jul, och att ni fick vara tillsammans med era nära och kära :) 

Puss och kram, Krismasi njema! :)